changeing S-Box

Discussion related to AES Crypt, the file encryption software for Windows, Linux, Mac, and Java.
Post Reply
Peter Kroko
Posts: 3
Joined: Wed Apr 06, 2011 5:43 am

changeing S-Box

Post by Peter Kroko » Wed Apr 06, 2011 5:48 am

Good day.

Can I ask why changeing S-Box do not affect (de)cyphering?

PK.

User avatar
paulej
Posts: 521
Joined: Sun Aug 23, 2009 7:32 pm
Location: Research Triangle Park, NC, USA
Contact:

Re: changeing S-Box

Post by paulej » Wed Apr 06, 2011 7:24 am

Can you tell me what you are referring to? Something specific to the AES algorithm itself, or something to block cyphers in general? Either way, I can't provide an answer :-)

Peter Kroko
Posts: 3
Joined: Wed Apr 06, 2011 5:43 am

Re: changeing S-Box

Post by Peter Kroko » Wed Apr 06, 2011 7:33 am

paulej wrote:Can you tell me what you are referring to? Something specific to the AES algorithm itself, or something to block cyphers in general? Either way, I can't provide an answer :-)
This is what I did:

1. in first computer I chance aes.c - static const uint32 FSb[256] and compile (in FT too)
2. I encrypt file and took it with USB key to computer two
3. in second computer I didnt change anything and compile aescrypt
4. It was dosible to decrypt my aescrypted file on second computer

Post Reply